ponedjeljak, 4. travnja 2016.

NA BALKAN STIGLI KIŠNI OBLACI: Moguće oluje, vjetar, pljuskovi, grmljavina!

Na Balkan stiže jače pogoršanje vremena s kišom te pljuskovima i grmljavinama,a  lokalno je moguće izraženo nevrijeme uz grad, jak vjetar i obilne pljuskove!
NA BALKAN STIGLI KIŠNI OBLACI: Moguće oluje, vjetar, pljuskovi, grmljavina!
GALERIJA 

– Očekuje se osjetno zahlađenje uz umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, prvo na zapadu Balkana a tokom ponedjeljka i u većem dijelu Balkana. Vjetrovito do kraja utorka, zatim slabljenje vjetra – navedeno je u prognozi koju je u subotu navečer objavila poznata meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

U utorak se očekuje stabilizacija vremena uz više suhog i stabilnog vremena, posebno na zapadu Balkana, a u srijedu sunčano i ugodno vrijeme.

Očekivane temperature: Sljedećih dana između 14°C i 26°C kopno Balkana, te između 23°C i 29°C obalni dijelovi.

PROGNOZA ZA BiH: U nedjelju se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine se najprije očekuju u zapadnim i sjevernim područjima, gdje bi prije podne mogle biti i intenzivnije, a tokom poslijepodneva i u ostalim dijelovima. Intenzivnije padavine tokom poslijepodneva se očekuju u istočnim područjima.

– Na jugu i jugoistoku uz kišu, pljuskove i grmljavinu moguća je i pojava grada!

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine se očekuje tokom poslijepodneva. Jutarnja temperatura oko 15°C, a najviša dnevna oko 20°C.

Nema komentara:

Objavi komentar