nedjelja, 27. ožujka 2016.

Bacate li koru od banane? Nakon što ovo pročitate više nikada nećete to uraditi!

Dok se u nekim zemljama kora banane smatra delikatesom, u drugim ona uvijek završi u kanti. Međutim kada budete pročitali sve njene dobrobiti više to nećete činiti, piše Stvarukusa.rs.
Bacate li koru od banane? Nakon što ovo pročitate više nikada nećete to uraditi!
GALERIJA 

Kora sadrži 12 odsto vlakana koja pomažu u smanjenju i prevenciji dijabetesa, 17 odsto vitamina C koji je neophodan za pravilno funkcionisanje imunog sistema, kao i 20 odsto vitamina B6, koji šećer pretvara u energiju.  

U kori se nalazi i 12 odsto kalijuma koji pomaže u razvoju ćelija, tkiva i organa, ali i 8 odsto magnezijuma koji reguliše pritisak i nivo šećera u krvi.

Ako se dvoumite da li treba da jedete žutu ili zelenu koru, odgovor je zelenu. Zelena kora povećava nivo dopamina i serotonina, odlična je za smanjenje kilaže i sadrži visok nivo probiotika. Ono što je najbitnije, kora od banane smanjuje prejedanje, te je efikasna ukoliko želite da smanjite kilažu i obim struka.

Načini pripreme kore banane:
1. Možete je kuhati kao za čaj
2. Koru možete dodati u bilo koji šejk ili smuti
3. Koristite kore od banane umjesto krompira u pripremi karija

Nema komentara:

Objavi komentar